Zanimljivi burgeri iz celog sveta
Zanimljivi burgeri iz celog sveta Zanimljivi burgeri iz celog sveta
Zanimljivi burgeri iz celog sveta

Zanimljivi burgeri iz celog sveta

Collina Burgers & Pancakes

Zanimljivi burgeri iz celog sveta

Sto ljudi, sto ćudi, ali i sto verzija burgera! Evo samo nekoliko interesantnih i neobičnih burgera koji su najnormalnija stvar u različitim delovima sveta.

Australija i Novi Zeland

Stanovnici ovog dela Zemlje vole, po našem ukusu, vrlo nekonvencionalne dodatke u svojim burgerima. Počevši od cvekle, do ananasa. Ananas razumemo jer je to ipak voće iz njihovih krajeva, ali kako to ide zajedno sa burgerom i cveklom, ne znamo!

Sjedinjene Američke Države

Čak i Amerikanci vole da eksperimentišu sa svojim burgerima, a možda najinteresantniji je burger od bizona u koji, naravno, ide meso od američkog bizona. Ako je verovati nutricionistima, ovi burgeri su manje kaloričniji od junećih i pilećih.

A nešto sigurno više kaloričnije je takozvani Luter burger. Umesto klasičnih zemički, ovaj burger koristi glazirane krofne. Pa ako nemate vremena za slano i za slatko, na ovaj način ćete objedniti dva obroka!

I na Havajima je zabavno. Njihova verzija burgera uključuje ananas i terijaki sos, koji je potekao iz Japana. Pa, ko voli ovakve zanimljive kombinacije, slobodan je da proba ova čuda i da nam prenese utiske!

Japan

Kad već spomenusmo Japan, da li ste znali da imaju pirinčani burger? Ne, zapravo nije pirinač zamena za meso, već za - zemičke! Da, dobro ste pročitali. Japanci toliko vole pirinač da su se dosetili da od njega oblikuju zemičke i serviraju burger u njima.

Južna Koreja

A u Koreji vole da dodaju kimči u svoj burger. Kimči bi, najpribližnije, bio kiseli kupus i drugo povrće koje je fermentisano i posoljeno. Često se dodaju i drugi začini, poput mladog luka, đumbira, belog luka i mnogih drugih začina sa tog podneblja.

I da zaključimo…

Kako vam se čine ovi burgeri? Da li biste neke probali?

A ako je klasičan burger za vas svetinja, ali biste povremeno isprobali i nešto novo, mi u Collina restoranima pripremamo i neke malo drugačije burgere!

Za ljubitelje ljutog tu je naš Chili burger, ali i Spicy Garden sa sosom od rena. U Srpski burger ide, naravno, slaninica i prženo jaje, dok u Grčki ide feta i nezaobilazni tzatziki sos. Tu je i naš Caesar burger, kao i Doublecheese burger, ali i one old school verzije. 

Na vama je da odaberete burger po svom ukusu i naručite putem Collina sajta ili mobilne aplikacije. 

Usudite se da probate nešto novo danas!

Collina Burgers & Pancakes
Februar 2021.