Burgeri sa filmskog platna
Burgeri sa filmskog platna Burgeri sa filmskog platna
Burgeri sa filmskog platna

Burgeri sa filmskog platna

Collina Burgers & Pancakes

Burgere nekako odmah povezujemo sa Amerikom, a jedan od sinonima Amerike je, naravno, i Holivud. A da li ste znali da su burgeri često i zvezde holivudskih filmova? Nije ni čudo što su postali omiljena hrana širom sveta, jer ko može odoleti njihovom glumačkom šarmu?

U nastavku smo napravili selekciju najpoznatijih filmskih burgera, a vama jedino preostaje da organizujete filmsko veče i pogledate neko od ovih ostvarenja. A da ugođaj bude potpun, vaša Collina je tu da vam obezbedi ukusne zalogaje!

1. Petparačke priče (Pulp Fiction)

Jedan od najpoznatijih filmova Kventina Tarantina, Petparačke priče nam donose splet nekoliko narativa. Ipak i dalje su najpopularniji dijalozi između Džulsa Vinfilda (Semjuel L. Džekson) i Vinsenta Vege (Džon Travolta), koji, između ostalog, uključuju i diskusiju o burgeru Royale with Cheese. Takođe, ljubitelji burgera sanjaju o čizburgeru iz The Big Kahuna Burger, fiktivnog havajskog restorana, u kom je uživao Semjuel L. Džekson. Pogledajte u nastavku tu scenu iz filma!

2. Dobri Vil Hanting (Good Will Hunting)

Ovaj kultni film donosi priču o Vilu Hantingu (Met Dejmon) koji radi kao čistač na MIT univerzitetu kada profesor Lambo (Robin Vilijams) otkrije da je Vil natprosečno talentovan za matematiku. Gde tu onda dolaze burgeri? Pa, Vil jedno veče upozna Skajlar s kojom na kraju ode, gde drugde, nego na burgere. Ukoliko već niste imali prilike da pogledate ovaj film, preporučujemo vam da to uradite u društvu svoje lepše ili jače polovine, a zašto, vidite u romantičnom klipu ispod.

3. Padaće ćufte (Cloudy with a Chance of Meatballs)

Ako planirate filmsko veče sa najmlađima (ili jednostavno volite crtaće!), burgera ima i više nego dovoljno u simpatičnom animiranom filmu Padaće ćufte. U filmu pratimo naučnika Flinta Lokvuda i njegove avanture nakon što je izumeo mašinu koja pretvara vodu u hranu. Njegova mašina je u jednom trenutku eksplodirala i lansirala se u nebo, da bi zatim ubrzo umesto kiše počeli da padaju čizburgeri na sveopšte oduševljenje! A evo i te scene iz filma:

4. Bobovi hamburgeri (Bob’s Burgers)

Kad smo već zašli na teritoriju animiranih crtaća, ne možemo da na listu ne uključivo i animiranu tv seriju Bobovi hamburgeri. Belčer porodica, koju čine roditelji Bob i Linda, kao i deca Tina, Džin i Luiz, vode porodični burger restoran. Naravno, ne ide sve glatko jer imaju opaku konkurenciju. Dogodovštine ove porodice su privukle gledaoce, tako da serija ima čak 10. sezona, dok se 11. trenutno pravi, a u toku je i snimanje dugometražnog animiranog filma. 

5. Kako sam upoznao vašu majku (How I Met Your Mother)

The Best Burger in New York epizoda

Druga epizoda četvrte sezone popularne serije Kako sam upoznao vašu majku je nešto što svaki ljubitelj burgera mora da pogleda makar jednom. Ekipa je pošla u avanturu da pronađe restoran u kom je Maršal (Džejson Sigel) jednom probao najbolji burger u gradu. Na njihovu sreću uspeli su u toj sumanutoj jurnjavi i na kraju epizode uživali u ukusnim burgerima, a Maršal je održao emotivniji govor od svojih bračnih zaveta (koje je, inače, našao na internetu).

Koji burger biste vi najradije probali?

Ili vam Collina burgeri i dalje ostaju favorit?Collina Burgers & Pancakes
Februar 2021.